TOP

MKB Nederland opgelucht over verkiezingsuitslag

In een speciale verkiezingsuitzending van omroep WNL, vanochtend, is de voorzitter van MKB Nederland, Hans Biesheuvel, blij met de uitslag van de verkiezingen. Vannacht werd bekend dat VVD en PvdA de grote winnaars zijn met 41 en 39 kamerzetels.

CDA krijgt 13 zetels, PVV 15, maar beide hebben een fors aantal zetels verloren; D66 wint enkele zetels en komt op 12. SP behoudt de huidige 15 kamerzetels. Een coalitie tussen VVD en PvdA lijkt onvermijdelijk, omdat zij samen een ruime meerderheid van 80 zetels in de Tweede Kamer behaalden.

Hans Biesheuvel, voorzitter MKB Nederland is opgelucht, zegt hij in de nieuwsuitzending van WNL. “Ik ben blij voor de ondernemers, want de problemen zijn groot. De helft van het aantal MKB-bedrijven vecht momenteel voor het voortbestaan. Het MKB vormt de ruggengraat en de motor van de economie, maar er is weinig vertrouwen in de toekomst. Het gemiddelde inkomen van een MKB-er is de afgelopen twee jaar van €38.000 naar €30.000 gezakt. Er wordt weinig geïnvesteerd en personeel wordt niet aangenomen. Het land zit te wachten op actie.” De PvdA heeft volgens Biesheuvel nog nooit eerder zoveel aandacht voor het MKB gehad in het verkiezingsprogramma. “De verschillen met VVD zijn niet heel groot. Met deze uitslag hoeft een kabinet niet lang op zich te laten wachten.”

In Textilia’s schaduwverkiezing kun je nog aangeven wat jij hebt gestemd. Is de modebranche representatief voor de landelijke verkiezingsuitslag? Stem hier 

CBW Mitex is vandaag niet in staat een reactie op de verkiezingsuitslag te geven. Dit in verband met het overlijden van Marc Otten, die werkzaam was bij CBW Mitex. De brancheorganisatie is vandaag de hele dag gesloten.