TOP

Mariella Burani failliet verklaard

Het modebedrijf Mariella Burani Fashion Group is door de Italiaanse rechtbank in Reggio Emilia failliet verklaard. Het bedrijf hoopte nog op een doorstart, maar dit lijkt met deze uitspraak niet meer mogelijk.

Het Italiaanse ministerie van Economische Ontwikkeling en de vakbonden wilden de Mariella Burani Fashion Group (MBFG) uit Cavriago onder speciale overheidstoezicht laten stellen en de familie Burani probeerde een overgangsregeling te bewerkstelligen. De rechtbank besloot echter anders. MBFG zit voor bijna €500 miljoen ($683,6 miljoen) in de schulden en het bedrijf was al maanden in gesprek met banken om een herstructureringsdeal te sluiten.

Oprichter van het bedrijf, Walter Burani, zegt ‘diep verbitterd te zijn over de situatie’. Curator Ruscigno beoordeelt in de komende 30 dagen in welke positie de onderneming zich daadwerkelijk bevindt en of het bedrijf misschien toch voortgezet kan worden.

De Mariella Burani Fashion Group werd in 1960 opgericht en is het moederbedrijf van de merken Mariella Burani, Mandarina Duck en René Lazard. Daarnaast produceerde het in licentie voor merken als La Perla, Bikkemberg, Giambattista Valli en Vivienne Westwood.