TOP

Mannenmodetrend zomer 2016: fraai gestreept *

Met strepen zit je eigenlijk nooit fout, maar voor de zomer van 2016 zijn gestreepte dessins - in verschillende soorten en vormen - onmisbaar. Laat je inspireren door deze trend voor het inkoopseizoen lente/zomer 2016.

Het streepdessin is een typisch geval van een trend die nooit helemaal verdwijnt – we zagen deze immers de afgelopen twee jaar al op de catwalk opduiken. Maar voor het komende zomerseizoen lijkt het erop dat het streepdessin echt onmisbaar is. Zo zagen we de trend bij grote modemerken als Louis Vuitton, Hermès en Kenzo.

Hermes SS16Louis Vuitton SS2016

Foto’s: Jeroen Snijders

Vooral truien met gekleurde strepen in verschillende diktes en kleuren zijn – zoals gezien bij Kenzo – zijn opvallende eyecatchers voor het zomerseizoen. Ook heeft deze trend een ietwat retro gevoel; de strepen op de overhemden met fifties-snit maken die vintage uitstraling nog sterker.

Wel zijn het veelal dessins met dikke strepen die we zien, al werden deze hier en door ook gecombineerd met een contrasterend, fijn streepdessin. Voor de durfals zijn er ook voldoende merken die gestreepte pakken in de collectie hebben. Maar voor degenen die van top-tot-teen in strepen iets teveel van het goede vindt, zijn er gelukkig ook veel accessoires met streepdessin.