TOP

Label to Watch: Welter Shelter [interview] *

Welter Shelter is een nieuw Amsterdams merk met een collectie water- en winddichte jassen. Oprichter Peter Landa lanceerde afgelopen maand zijn nieuwe label, mét succes: “Ik kreeg direct allemaal re-orders.”

Nadat Landa, tevens eigenaar van de Amsterdamse winkel Black Sheep Road, doorweekt thuiskwam ondanks zijn dure wollen jas, ontstond het idee voor een lijn met buitenkleding die wél stormproof is. De herfst/wintercollectie van Welter Shelter, die nu in de winkels hangt, bevat voor zowel mannen als vrouwen een aantal modellen die vooral uniek zijn vanwege hun materiaal.

100% waterdicht

Landa: “In mijn winkel merkte ik dat er niet echt waterdichte jassen zijn die van deze tijd zijn. Daardoor dacht ik: “dat kan beter”. Onze USP is echt het materiaal; zo gebruiken we onder meer techno wools en techno cottons die waterproof en tegelijkertijd ademend zijn. En dankzij de getapete naden zijn de jassen 100% waterdicht.”

Made in Europe

“Ik richt me op een publiek dat kwaliteit waardeert; de Welter Shelter-modellen zijn echt wat anders dan de rubberen regenjassen waar half Nederland nu in loopt. Ik heb bewust gekozen om te laten produceren in Europa – momenteel heb ik producenten in Polen en Roemenië. Ik vind het prettig om dichtbij de source te zitten, zodat ik er makkelijk heen kan vliegen. En vooral mijn Japanse klanten vinden het belangrijk dat de jassen ‘Made in Europe’ zijn.”

Re-orders

“Vanaf het moment dat de collectie in winkels hangt, loopt het erg goed. Ook kreeg ik direct allemaal re-orders vanuit onze andere verkooppunten. Dit komt natuurlijk mede door de scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Door mijn ervaring als winkelier weet ik dat jassen tussen de 300 en 400 euro het beste verkopen, daarom ben ik bewust in dat segment gaan zitten.”

Verdubbeld

“Ik verkoop nu al in vijftien landen en het tweede seizoen zijn de orders verdubbeld. Voor het derde seizoen begin ik met een agent in Canada, een agent in Noorwegen en een agent in Nederland. Voordeel is dat ik door mijn ervaring als international sales agent bij Gsus weet hoe het werkt. Belangrijkste zijn de beurzen; daar weet men je op een gegeven moment wel te vinden als je een goed product hebt.”