TOP

Mannenmodetrend herfst/winter 2016: de wijde broek *

Net nu heel mannelijk Nederland aan de slim fit broek is, komt de mode met een tegenreactie: de broek met wijde pijpen. Wie durft?

Voor het komende winterseizoen zagen we de wijde broek op de catwalk bij onder meer Ami Paris, Dior Homme, Hermès en Paul Smith. Het zal voor velen wennen zijn, want de loszittende broek combineert een stuk lastiger dan een slim fit model.  

Paul Smith broekHermes broek

Ami Paris (links) en Hermès, foto’s: Catwalkpictures.com

Sweatpants

De pantalon met erg wijde pijpen kan het beste met een riem gedragen worden. Verder is het het mooist wanneer de taille van de broek te zien is. Dit bereik je door een overhemd of T-shirt in de broek stoppen en vervolgens daaroverheen eventueel een colbert. Kijk het af van Paul Smith en combineer de wijde pantalon met een langere doublebreasted-jas die wijder is bij de schouders en slanker richting de onderkant.

Voor wie de wijde pantalon een te heftige stap vindt, zijn er ook veel broeken die een kruising zijn tussen een pantalon en een sweatpants. Dankzij de elastische tailleband zijn deze loszittende broeken uiterst comfortabel zonder dat ze slonzig ogen. Ook zijn er genoeg broeken die bij de heupen los zitten maar aan de onderkant van de pijpen wel smal van snit zijn; dit kan een goede middenweg zijn.