TOP

Doe inspiratie op met deze nieuwe mannenmodeboeken *

Inspiratie op het gebied van mannenmode nodig? Gelukkig zijn er in de laatste maanden genoeg boeken over dit onderwerp verschenen.

Textilia zet de mooiste mannenmodeboeken van de afgelopen tijd op een rij:

 •  From Tip To Toe, The Essential Men’s Wardrobe

  Deze publicatie is niet alleen dankzij zijn prachtige cover een mooi koffietafelboek, maar staat ook boordevol informatie, tips en andere inspirerende verhalen van merken en ontwerpen. Ook bevat het boek een selectie van verschillende mannenmodewinkels van over de wereld.

 • Brioni

  Het Italiaanse modehuis Brioni is de laatste jaren wat aan het indutten, maar ooit was een van de meest toonaangevende mannenmodemerken. Dit boek gaat over de oprichter Gaetano Savini en hoe hij van Brioni een groot luxemerk maakte. Hopelijk blaast dit boek – en de aanstelling van Justin O’Shea als creatief directeur van het merk – Brioni nieuw leven in.
   

 • The Details: Iconic Men’s Accessories

  In het boek The Details vertelt journalist en schrijver Josh Sims het verhaal achter iconische mannenaccessoires zoals het duikhorloge en het pochet. Leuk om te weten en om indruk te maken. Van dezelfde auteur verscheen in 2011 het boek Icons of Men’s Style, waarin het gaat om de geschiedenis van iconische kledingstukken als de trenchcoat en de smoking.

  From Tip To Toe binnenkant
  Binnenkant van From Tip To Toe, The Essential Men’s Wardrobe
   

 • Berluti

  Wederom een boek over een Italiaanse modehuis, dit keer over Berluti. Deze publicatie verscheen om het 120-jarige bestaan van dit merk te vieren. Vooral de grafische vormgeving door het Franse bureau M/M Paris – bekend van hun grafische werk voor o.a. zangeres Bjork – is de moeite waard om dit boek te kopen.

 • The Parisian Gentleman

  In The Parisian Gentleman geeft auteur Hugo Jacomet een kijkje achter de schermen bij twintig toonaangevende mannenmodemakers. Het boek met mooie fotografie bevat verhalen van allerlei soorten merken, van Charvet – bekend van de overhemden – tot het legendarische koffermerk Moynat,.

 • Fantastic Man: Men Of Great Style And Substance

  Menig fan van het Nederlandse en internationaal zo gelauwerde mannenmodetijdschrift Fantastic Man maakte een vreugdedansje toen dit boek verscheen. Het boek is een verzameling van interviews met mannelijke stijliconen als Tom Ford en David Beckham, die in de afgelopen tien jaar in het blad hebben gestaan.