TOP

Breekt de mannenrok eindelijk echt door?

De mannenrok: eens in de zoveel tijd halen ontwerpers en merken dit item uit de kast, maar zonder succes. Toch zijn er nu meer tekenen aan de wand dat de mannenrok eindelijk eens een keer gaat doorbreken.

Hoewel er al eerder tevergeefse pogingen zijn gedaan om de mannenrok op de kaart te zetten, lijkt het er dit keer meer op dat de mannenrok zou kunnen aanslaan. Zo toonde Gucci, wiens hoofdontwerper Allessandro Michele enorm wordt bejubeld vanwege zijn nieuwe richting vol print en kleur, ook een mannenrok in zijn lente/zomer 2016-show. 

Mick Jagger

Daarnaast is Mr. Fish, een modelabel dat bekend werd in de jaren zestig met rokken voor mannen, bezig met een comeback, zo meldt The Observer. Dit label van de gelijknamige winkel werd vooral bekend nadat Mick Jagger een Mr Fish-tuniek met pofmouwen en ruches droeg tijdens het legendarische Rolling Stones-optreden in Hyde Park (1969). Ook verscheen David Bowie op zijn album The Man Who Sold The World in een jurk van Mr Fish, een erg choquerende outfit voor die tijd.

Investeerder David Mason zit achter de terugkeer van het label. Volgens Phil Fish, de broer van Michael Fish – die door een verlamming niet meer kan praten – gelooft Mason dat het merk het verdient om opnieuw gelanceerd te worden en dat er een markt voor is. Momenteel is er een tentoonstelling in het Jewish Museum in Londen te zien waarin de rol van Mr. Fish in de evolutie van de Britse mannenmode wordt belicht.

Daarnaast is genderloze mode een belangrijke trend geworden, die zelfs is overgeslagen naar de grote modeketens. Maar of de Nederlandse man echt zit te wachten op de rok, is nog maar de vraag.