TOP

Mannenmodebeurs Pitti Uomo maakt zich op voor fysieke editie

Het lijkt er nu toch echt op dat de zomereditie van Pitti Uomo fysiek gaat plaatsvinden. Het event staat op de agenda voor eind juni, twee weken later dan aanvankelijk de bedoeling was.

Na het recente besluit van de Italiaanse regering om internationale handelsbeurzen in fysieke vorm weer toe te staan, heeft beursorganisatie Pitti Immagine meteen de kalender gevuld. In een persbericht laat de organisatie weten dat Fortezza da Basso vanaf eind juni 2021 open is voor exposanten, publiek en media, mits Covid-19 geen roet in het eten gooit. De Pitti-beurzen zullen de eerste in Europa zijn die weer live worden georganiseerd sinds de uitbraak van de coronapandemie begin 2020. Het begint met de Pitti Uomo en Pitti Bimbo, die voor het eerst samen plaatsvinden en wel van 30 juni tot en met 2 juli. Verder staan op de agenda Pitti Filati (stoffen) van 28 tot en met 30 juni en Pitti Fragranze (parfums) van 17 tot en met 19 september. Voor Pitti Uomo is de zomereditie extra speciaal: het wordt de 100ste editie van het mannenmodespektakel in Florence.

‘Meer tijd’

Pitti Uomo vindt twee weken later plaats dan gepland. Het event stond namelijk oorspronkelijk op de agenda voor 15 juni tot 17 juni, maar de beursorganisatie wil bedrijven meer tijd geven zich voor te bereiden, zegt Agostino Poletto, general Manager van Pitti Immagine. Veiligheid en gezondheid staan voorop, zegt hij. “Om ieders gezondheid te beschermen, zullen we elke fase van het proces volgen en beheren, van de reis tot de aankomst in de stad, van de toegang tot de tentoonstellingslocaties tot de looproutes door de paviljoens en het gebruik van de verschillende diensten”, zegt hij. “Dit is ook de reden dat Uomo en Bimbo op dezelfde dagen worden gehouden. En de verschuiving naar voren is belangrijk om bedrijven de tijd te geven om hun plannen te herijken en daarbij ook nog eens twee weken te winnen om de gezondheidssituatie te stabiliseren.”

Pitti Connect

De laatste live editie van Pitti Uomo was in januari 2020, editie 97, vlak voordat de pandemie uitbrak in Italië en vervolgens in de rest van Europa. Dit zette ook een streep door de fysieke zomer- en winteredities in 2020 en die van begin dit jaar. De beursorganisatie zette daarop vol in op het platform Pitti Connect, waar al enige tijd mee wordt gewerkt. Ook komende zomer wordt dat platform ingezet. Hierop zullen eerder in de maand juni onder meer de digitale shows plaatsvinden en dit platform zal ook langer doorlopen. De exacte data zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Beeld: Pitti Immagine