TOP

Manfield stopt met verkoop ‘Via Vai’-model

Rupesco bv, eigenaar van damesschoenenmerk Via Vai, heeft geconstateerd dat er in de winkels van Manfield een bootee te koop werd aangeboden die een sterke gelijkenis vertoonde met de Pia 4, een dameslaars met sleehak in plissé-uitvoering, van het merk (art.nr. 19140). Manfield is hierop geattendeerd en heeft direct de verkoop van de schoen gestaakt.

Jan Willem van ‘t Hof, management services director Hoogenbosch Retail Group: “Manfield is een A-merk dat zich in de markt profileert met een geheel eigen collectie met Manfield- signatuur. Manfield doet er alles aan om niet op andermans modellen te varen. Ter goeder trouw hebben wij deze laars bij een van onze leveranciers ingekocht. Toen Via Vai ons aangaf auteursrechten te bezitten op deze laars, hebben wij direct de nodige maatregelen genomen en het product uit de winkels gehaald.”

Blij
Ruud Pessers, directeur van Rupesco/Via Vai: “Wij zijn blij met de vlotte handelswijze van Manfield. Zo hoort het ook te gaan in de branche. Op deze wijze kunnen we een duidelijk signaal naar onze klanten afgeven. We komen op voor ons merk Via Vai.”