TOP

Macintosh heeft eindelijk Kwantum verkocht

De Macintosh Retail Group heeft de woonwinkelketen Kwantum vooor € 28 miljoen euro verkocht aan een investeerder.

Het heeft even geduurd maar Macintosh kan zich eindelijk gaan richten op de schoenenmarkt in de Benelux. De woonwinkels van Kwantum zijn verkocht voor € 28 miljoen euro aan investeerder Gilde Equity Investment, dat onder meer Bakkerij Bart in het portfolio heeft.

Kwantum stond bij Macintosh voor € 50 miljoen in de boeken, maar toch kan de retailgroep de nettoschuld flink terugbrengen met de verkoop. Ook behaalt het met de transactie een boekwinst van € 1 miljoen euro. De verkoop vindt plaats per 1 januari 2015.

Resultaatherstel

Ceo Kurt Staelens zet in een persbericht: “Met de verkoop van Kwantum is de begin 2015 aangescherpte strategie, waarin focus op de Benelux schoenenmarkt centraal staat, gerealiseerd. Wij kunnen ons nu volledig richten op verder resultaatherstel in de Benelux, onder meer door het op korte termijn efficiënter maken van onze operaties en organisaties. De verkoopopbrengsten van Kwantum, Nea International en Fashion UK resulteren in een reductie van de nettoschuld met circa € 64 miljoen euro. “

Geen ontslagen

De verkoop heeft geen gevolgen voor de werknemers van Kwantum. De directie van Kwantum blijft in handen van algemeen directeur Rob Berns (54) en directeur management dervices Ronald de Lange (47). Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.