TOP

Luella Bartley wint British Fashion Awards 2008

Op 25 november vond in Londen de uitreiking plaats van de British Fashion Awards 2008. De meest prestigieuze award Designer of the Year ging naar Luella Bartley voor haar twee laatste collecties.

Luella Bartley’s label, Luella, is een van de populairste exportproducten van Engeland. Ze rolde in de mode na als journalist te hebben gewerkt voor de Evening Standard en Vogue . Bartley maakte haar catwalk debuut in 2000, met de collectie ‘Daddy, Who Were The Clash?’. Een jaar later showde ze in New York. In september 2007 kwam ze terug naar de London Fashion Week waar ze sindsdien haar nieuwe collecties showt. Haar wintercollectie 2008/2009 is geïnspireerd op The Wicker Man en het heksenmuseum in Boscastle, Cornwall, waar Bartley woont.

Stephen Jones kreeg de award Outstanding Achievement in Fashion, voor zijn kleurrijke carriere en zijn samenwerkingsverbanden met design, muziek en dans. De Isabella Blow Award for Fashion Creator ging naar fotograaf Tim Walker. Jimmy Choo won in de categorie Designer Brand. Christopher Bailey, Creative Director bij Burberry werd uitgeroepen tot Menswear Designer voor het tweede jaar op rij, De Bespoke Award ging naar Richard James voor zijn bijdrage aan de Britse mode-industrie. In de nieuwe categorie Swarovski Emerging Talent Awards wonnen Louise Goldin voor haar prêt-a-porter-collectie en Nicholas Kirkwood met zijn accessoiremerk.

In de overage categorien wonnen de accessoire-ontwerper Rupert Sanderson,  Model Of The Year: Jourdan Dunn, Red Carpet Designer: Matthew Williamson.

 

Drapers Award 

Het was een drukke week in Londen wat awards betrof, want ook de Drapers Award werd uitgereikt. Diane von Furstenberg was de gelukkige winnares van de onderscheiding Womenswear Brand of the Year.