TOP

Woolworths in surseance

De Britse warenhuisketen Woolworths heeft uitstel van betaling aangevraagd. Oorzaken zijn een torenhoge schuld van meer dan 300 miljoen pond en teruglopende consumentenbestedingen in Groot-Brittannië.

Woolworths Group verkeert al een tijdje in financiële problemen. De enige redding was een overname en het bedrijf was in gesprek met verschillende partijen. Zo zou Hilco UK de keten voor het symbolische bedrag van 1 pond over hebben willen nemen. De onderhandelingen liepen echter op niks uit, waarna surseance is aangevraagd. Woolworths heeft meer dan 800 filialen en 30.000 werknemers. De Duitse tak is niet betrokken in de surseance.

Woolworths is niet het enige Britse bedrijf dat lijdt onder de zwakke Britse economie. Eerder vroeg Sixty UK al uitstel van betaling aan. De Duitse keten Tchibo heeft nu ook aangekondigd zich terug te trekken uit Groot-Brittannië, waar het zo’n 50 winkels heeft. Daarnaast wil het bedrijf de samenwerking met de Britse ketens Somerfield en Sainsbury’s beëindigen. Overigens waren de tests die Tchibo in Nederland en Amerika deed ook geen succes en staan de uitbreidingsplannen hier ook in de koelkast. Tchibo richt zich nu meer op Oost-Europa.