TOP

Preview kindermodevakbeurs Pitti Bimbo 68

Tijdens editie 68 van de Pitti Bimbo in Florence wordt een nieuw concept gelanceerd. Apartment wordt het platform voor de luxe lifestylemerken voor kinderen.

Apartment is nog maar klein en gaat de merken Gianni Barbato, Ugo Cacciatori, Riccardo Freccia Bestetti, Paul & Joe en Anne Valerie Hash presenteren in het Lyceum, vlak naast de ingang van het beursterrein.

Naast het nieuwe Apartment-concept heeft Pitti Bimbo nog meer nieuwtjes. De organisatie wist weer een heel aantal merken aan te trekken. Dit seizoen zijn het Diadora Heritage, Diesel Footwear, Paul Frank, de kinderlijn van Ballantyne, het Amerikaanse debuterende merk Gold Rush Outfitters en de eerste Dekker Kid collectie.

Op de catwalks verschijnen ondermeer Miss Blumarine, Moschino, Pinko, Jeckerson, Lui.Jo, Calvin Klein Jeans Kids en Agatha Ruiz de la Prada.

Speciale evenementen worden verwacht van Replay, Monnalisa, Laura Biagotti Dolls en I Pinco Pallino.

Superstreet brengt de merken met denim en streetwear voor kinderen bijeen.   

Babyworld dat vorig seizoen werd gelanceerd, biedt voor januari meer merken, zodat het concept naar de Sala Alfa verhuist. New View en Eco Ethic zijn beide iets gegroeid in aantal exposanten.

Pitti Bimbo vindt plaats van 22 tot 24 januari 2009 in het antieke beurscomplex Fortezza da Basso in Florence. Aan bod komen de herfst/wintercollecties voor 2009/2010.