TOP

Debuut digitaal beursplatform Pitti Connect

Pitti Immagine kondigde het virtuele platform Pitti Connect, dat de fysieke zomerbeurzen in Florence dit seizoen moet vervangen, al eerder aan. Nu is er ook een datum: donderdag 16 juli.

De nieuwe website van Pitti Immagine, de organisator van onder meer Pitti Uomo en Pitti Bimbo, gaat deze donderdag live. Gelijktijdig wordt het online platform Pitti Connect gelanceerd. Daarmee wil de organisatie exposanten en inkopers een alternatief voor de geannuleerde zomerbeurzen bieden. Pitti Immagine maakte begin juni bekend de fysieke beurzen tot januari 2021 uit te stellen, vanwege het beperkte aantal aanmeldingen en de (financiële) problemen waar veel modebedrijven door de coronacrisis mee worstelen.

Nieuw online gezicht

“Na maanden hard werken presenteren we onszelf aan het internationale modepubliek met een nieuw, online gezicht”, laat general manager Agostino Poletto in een persbericht weten. “Tot 9 oktober zijn onze beurzen online te bezoeken, met de zomercollecties van merken en exposerende bedrijven – met belangrijke namen in de internationale modescene – en met een programma van digitale projecten om nieuwe standpunten te ontdekken, te analyseren en geïnspireerd te raken.”

Dolce & Gabbana aan boord

Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana is een van de grote namen die zich aan het platform verbonden heeft. Pitti Immagine en de stad Florence zullen op 2 en 3 september modeshows van Domenico Dolce and Stefano Gabbana hosten, waarvoor de ontwerpers ook andere modetalenten hebben uitgenodigd. De events worden gestreamd via de site van Dolce & Gabbana en Pitti Connect.

Het volledige programma van Pitti Connect is vanaf 16 juli terug te vinden op de website van de vakbeurs.

Beeld: Pitti Immagine