TOP

Gezien op Pitti Bimbo: Pale Cloud

Het Noorse Pale Cloud was te zien op Pitti Bimbo. Het luxelabel met dagelijkse couture voor meisjes brengt voor zomer 2013 pas de vierde collectie uit, maar hangt nu al tussen Dior en Lanvin.

In de collectie voor zomer 2013 zijn de silhouetten voor de ‘dagelijkse couture’ van Pale Cloud overwegend nonchalant. In de maxi-jurken, tunieken, korte jasjes en enkellange broeken is zelfs misschien een vleugje jaren zestig te herkennen. De detaillering bestaat uit versierde halslijnen, leren biezen en studs. Dit alles in delicate stoffen als gedessineerde zijdechiffons, schapenleer, linnen en kasjmier. De kleuren zijn zacht met ecru, roze en grijs als basis en zalmroze, bruin en oudblauw als accenten.
Hoe hebben inkopers gereageerd op de collectie?
“Inkopers hebben onze stand overspoeld. Helaas heben we niet met iedereen kunnen spreken. Pitti Bimbo gaat ons het beste seizoen (zomer 2013 – red.) tot nu toe bezorgen.”

Wat is de kracht van het label?
“Onze kracht is dat we trouw blijven aan onze oorspronkelijke ideeën, namelijk fashion maken voor meisjes, in de mooiste stoffen en garens  met veel aandacht voor de detaillering. We kunnen ons nog goed herinneren hoe we met onze tweede collectie bij het warenhuis Barneys in New York op hetzelfde rek te vinden waren als de luxe labels: met Dior en Fendi aan de ene kant en Lanvin aan de andere kant. Daarmee worden we kennelijk gerekend tot de luxe merken. Toch zijn wij relatief onbekend in die wereld.”

Veel retailers maken moeilijke tijden door. Hoe helpen jullie hen?
“Onze retailers komen op de eerste plaats. We doen wat we kunnen om hen te helpen.
Wij zorgen ervoor dat het product dat wij sturen perfect is. Problemen proberen wij direct op te lossen. We houden ze regelmatig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. De activiteiten in onze webshop hebben we teruggeschroefd om ons volledig te richten op onze retailers. Wij bieden een grote hoeveelheid informatie en promotiemateriaal.”

Hoeveel verkooppunten heb je in je eigen land, en in Nederland?
“In onze thuismarkt Noorwegen hebben we zes verkooppunten en gezien de populatie is dat toereikend. In het Verenigd Koninkrijk hebben we tien verkooppunten. Nederland is een nieuwe markt waar we vanaf zomer 2013 één verkooppunt hebben.”

Wat zijn de plannen voor het komende seizoen?
“We hebben veel leuke plannen, maar sommige daarvan zijn nog niet rijp voor publicatie.
Een ding is zeker. We hebben geluisterd naar onze retailers en zullen onze maatserie wijzigen van 2-12 jaar in 4-14 jaar, vanaf winter 2013.”
Op welke beurzen is Pale Cloud te zien?
“In het verleden hebben we gestaan op Playtime Parijs en New York, Bubble London, CPH Kids Kopenhagen, CIFF Kids Kopenhagen, maar we hebben ontdekt dat inkopers die Pitti Bimbo in Florence bezoeken het beste bij ons passen. Dus voor de nabije toekomst zullen we alleen nog deelnemen aan Pitti Bimbo.”
Land van herkomst: Noorwegen
Verkoopinformatie: +46 763944560, ian@pale-cloud.com
Start van het label: 2010
Doelgroep: meisjes
Maten: 2-12 jaar, maar vanaf winter 2013 4-14 jaar
Winkelverkoopprijzen: €63 tot €490
Website: www.pale-cloud.com