TOP

Little Stylist laat kinderen eigen kleding ontwerpen

Heel origineel vinden we het concept van Little Stylist. De webshop waarin kinderen zelf hun outfit kunnen ontwerpen is nu online.

Little Stylist richt zich met de webwinkel helaas niet op de winkelier, maar dat maakt het concept er niet minder interessant op. “Als je meisjes vraagt wat ze later willen worden, eindigt het beroep ‘modeontwerpster’ met stip bovenaan”, vertelt Vanesse van Eeghen, bedenkster van Little Stylist. “Waarom zou je hen laten wachten als ze zich nu alvast in die wereld kunnen wanen?”

Vanuit die gedachte is de webshop Little Stylist ontstaan. Jonge mode-ontwerpsters tussen drie en tien jaar kunnen direct aan de slag. In een paar simpele stappen ontwerpen ze hun eigen kleding, die vervolgens daadwerkelijk geproduceerd wordt.

Het begint bij het schetsen van de verschillende kledingstukken. Hier kies je het

Model. Daarna bepaal je de kleur en bij sommige modellen de knopen. Ten slotte kan het ontwerp gecustomized worden met de applicaties van Little Stylist. Je brengt ze met een simpele muisklik op de ontwerpen aan en ze worden regelmatig aangevuld met nieuwe smaakmakertjes. Om het nog persoonlijker te maken krijgt de kleding een label met de naam van de ontwerpster. Ouders en grootouders die graag samen met hun (klein)kinderen iets creëren kunnen er volgens Vanesse ook terecht. Zelf handig zijn hoeft niet: Little Stylist zet alles voor de klant in elkaar.