TOP

Vanity Fair zet Mark Rutte in top 3 best geklede wereldleiders

Premier Rutte behoort volgens het Amerikaanse magazine Vanity Fair tot de best geklede wereldleiders. Met zijn derde plaats verslaat hij zelfs president Obama. Zijn stijl doet volgens de jury denken aan James Bond acteur Pierce Brosnan.

Het magazine roemt Rutte als volgt: ‘De Nederlandse minister president lijkt op Pierce Brosnan in een LensCrafters advertentie in de best mogelijke manier. Ruttes gekrulde glimlach en zijn rijke, indrukwekkende haarlijn, die hem op een 20-jarige doen lijken, komen des te beter uit door zijn randloze bril. Zijn klassieke pakken doen vermoeden dat hij een even goede kleermaker als opticien heeft.’

Stylist
Saillant detail is dat Rutte geen enkel verstand blijkt te hebben van kledingvoorschriften, zo meldde hij onlangs in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Rutte: “Ik weet niet eens zeker wat er bij het verhuurbedrijf voor mij besteld is, ik heb zeer deskundige mensen op het ministerie die dit voor mij doen.”

De lijst wordt aangevoerd door de Engelse premier David Cameron. De tweede door de president van Costa Rica, Laura Chinchilla.