TOP

Lente-zomer 2019: dé schoenentrends voor mannen

Het inkoopseizoen voor zomer 2019 staat bijna voor de deur, daarom is het goed om scherp te hebben wat de trends zijn. Deze week: wat zijn de vijf belangrijkste trends op het gebied van mannenschoenen voor zomer 2019?

Foto boven: Quoddy.eu

 

1. Penny loafer

 

De penny loafer is eigenlijk zo klassiek, dat het haast geen trendy schoen te noemen is. Toch zien we dat deze schoen steeds vaker opduikt bij modieuze merken. Behalve het originele model (bijvoorbeeld van G.H. Bass) zien we ook steeds meer eigentijdse varianten in andere materialen dan leer opduiken. 

 

2. Dad sneaker

 

De sneaker-trend is sowieso een blijvertje. En dan is daar nu ineens natuurlijk de ‘ugly sneaker’ – ook wel ‘dad sneaker’ genoemd – met als populairste voorloper de Triple S van Balenciaga. Of mannen er nu voor vallen of niet: de gymp met dikkere zool en opvallende upper is ook zeker een trend die volgend jaar zomer niet mag ontbreken. 

 

Een bericht gedeeld door STYLEBOP.com (@stylebop) op

 

De Triple S van Balenciaga is de ultieme ‘dad sneaker’, beeld via Instagram Stylebop

 

3. Bootschoen

 

Nog zo’n klassieker die we steeds meer gaan zien volgend jaar zomer: de bootschoen. In de jaren negentig was dit model erg populair en zoals met alles uit dat tijdperk, maakt ook deze schoen een comeback. Voor de zomer zijn er gelukkig veel variaties met een lichtere zool en soepel leer. 

 

4. Luxe badslipper

 

Onder invloed van de befaamde Adidas-badslipper die al enige seizoenen in de mode is, zien we nu ook steeds meer luxe versies van dit ooit zo verafschuwde model. Denk aan varianten van mooi, gevlochten leer of voorzien van een hip logo-embleem op de wreef. 

 

Givenchy badslipper

Foto: Givenchy via www.mrporter.com

 

5. Strap-sandalen

 

Comfort wordt voor consumenten steeds belangrijker. Zo is de sandaal, die sterk doet denken aan een Teva-sandaal zeker niet uit beeld, al mag het voor zomer 2019 iets grover qua bandjes, zool en details.