Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Koper wil aantal V&D’s verdubbelen

Sun Europa, de nieuwe eigenaar van warenhuisconcern V&D en La Place, heeft grote ambities: het aantal V&D's in Nederland verdubbelen en uitbreiden in andere landen.

“In alle steden waar een C&A zit, kan ook een V&D zitten,” laat V&D-directeur Mark McKeon vlak na de bekendmaking van de verkoop weten, dit meldt het Financieele Dagblad. V&D heeft momenteel 62 vestigingen in Nederland. Modeconcern C&A heeft er 128.

V&D is er nog niet
V&D, dat zich richt op een brede doelgroep, heeft een tijd last gehad van een imagoprobleem. Inmiddels gaat het weer beter met het warenhuis, maar volgens directeur McKeon is V&D nog niet hersteld. Vooral aan de sfeer, de vriendelijkheid van het personeel en de kwaliteit van de kleding en de presentatie kan nog een hoop gebeuren, laat McKeon weten. Hoewel dinsdag in het persbericht van Maxeda vermeld werd dat de medewerkers- en klanttevredenheid het afgelopen jaar gestegen is, valt er volgens McKeon nog veel te verbeteren. Ondanks dat realiseerde V&D dit jaar de sterkste omzetgroei in tien jaar tijd en verwacht McKeon dit jaar een bedrijfsresultaat van 34 miljoen euro, een verdubbeling van vorig jaar.

Nieuwe vestigingen
Niet alleen in Nederland wordt het aantal V&D filialen uitgebreid, de Sun heeft ook grote plannen om in andere Europese landen vestigingen te openen. Azië en de Verenigde Staten worden als geschikt terrein gezien voor La Place, maar hebben volgens directeur McKeon geen ‘topprioriteiten’. In welke landen modeconcern V&D zich zal vestigen is nog niet bekend.