TOP

Moederbedrijf van Cameleon en Snapstore krijgt bescherming van rechter

Het Belgische concern Famous Clothes heeft van de rechtbank voor koophandel ‘bescherming tegen schuldeisers’ gekregen nadat het bedrijf tientallen miljoenen schulden heeft opgelopen.

De rechtbank voor koophandel heeft bescherming tegen schuldeisers gegeven aan het Belgische concern Famous Clothes nadat het bedrijf dat had aangevraagd. Dat meldt Retail Detail. Het moederbedrijf achter onder andere de outletwinkels Cameleon en Snapstore leed afgelopen boekjaar een verlies van ongeveer drie miljoen euro. Daarnaast liep ook de schuldenlast op van 19,428 miljoen euro naar 24,456 miljoen euro. De grootste schuldeiser is de ING Bank met maar liefst 1,8 miljoen euro maar ook tientallen leveranciers moeten hun geld nog krijgen.

Collectieve regeling
Famous Clothes krijgt van de rechtbank voor koophandel tot 10 december de tijd om tot een collectieve regeling te komen met de schuldeisers. Op 26 november moet al bekend zijn of de schuldeisers met het voorstel instemmen.

ShopVIP
Tot voor kort was Cameleon ook eigenaar van ShopVIP. Het bedrijf kocht in oktober 2011 de Nederlandse outletsite op maar op 15 juli 2014 werd het al failliet verklaard. ShopVIP gaat nu verder bij FashionQlub.

Cameleon
Het Belgische bedrijf Famous Clothes is vooral bekend door de outletketen Cameleon, waar je alleen als lid voor wordt uitgenodigd. In 2007 werd Snapstore by Cameleon gelanceerd, een online plek waar grote merken verkocht worden met tientallen procenten korting.