TOP

Joe Merino introduceert trui van Nederlandse wol


Het Nederlandse mannenmodelabel Joe Merino heeft een trui gelanceerd die is gemaakt van Nederlandse wol. Hiermee wil het merk bekendheid geven aan wolproductie in eigen land.

De trui die Joe Merino heeft gelanceerd van de puur Hollandse wol draagt de oer-Nederlandse naam Jan Merino. De trui is ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met The Knitwit Stable, een boerderij en kenniscentrum voor duurzame wolproductie in Baambrugge.

Afbreekbaar

The Knitwit Stable zet zich in om het duurzaam verwerken en produceren van wol in Nederland beetje bij beetje weer mogelijk te maken, schrijft Joe Merino in een persbericht. ‘Wol is immers een sterk, makkelijk te recyclen en biologisch afbreekbaar materiaal.’ Jan Merino is gemaakt van 80 procent Nederlandse wol en 20 procent Nederlandse Alpaca.

Lang meegaan

Joe Merino hecht aan sustainable produceren. Het merk let daarbij op zaken als dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en het terugbrengen van het gebruik van water en chemicaliën. Daarbij maakt het geen seizoenscollecties en wijst het en consumenten op het belang van een bewuste keuze voor kwaliteit en van goed onderhoud waardoor de producten lang meegaan en veel gedragen kunnen worden. Met de introductie van de Jan Merino zet Joe Merino in dit proces weer een volgende stap.