TOP

Inspiratie: 3x binnenkijken bij bijzondere mannenmodewinkels

Mannenmodewinkels zijn er tegenwoordig in allerlei varianten: van heel klassiek tot ultramodern. Textilia zet de meest bijzondere en inspirerende mannenmodezaken van dit moment onder elkaar.

Of een mannenmodezaak nu voor een heel klassiek of juist minimalistisch interieur gaat, één ding hebben ze gemeen: het draait tegenwoordig allemaal beleving. En wat draagt daar mee aan bij dan een mooi vormgegeven interieur? De onderstaande winkels hebben dat in ieder geval goed begrepen. 

Hostem

Hostem is een Londense winkel met exclusieve mannenmode van onder meer Rick Owens, Raf Simons en Lanvin. De permanente winkel van Hostem, die al heel veel aandacht kreeg van allerlei blogs vanwege zijn prachtige interieur, wordt gerenoveerd en daarom is er nu een pop-up-winkel. Maar tijdelijk of niet, de huidige Hostem shop oogt prachtig. Het interieur is wederom gedaan door designstudio James Plumb en bestaat uit een combinatie van hout, industriële elementen en kunst. 

Hostem

hostem-spring-store-spring-2016-ready-to-wear-collections_dezeen_1568_6

Hostem-tijdelijk
Foto’s: Dezeen.com

The Fitting Room by Olaf Hussein

Olaf Hussein is een Nederlandse mannenmodeontwerper, maar zijn winkel The Fitting Room aan de Prinsengracht heeft een internationale atmosfeer. Zo heeft Hussein gekozen voor een bijzonder interieur met veel zwart, hout en hier en daar een messing accent voor een chique look. 

Olaf Hussein The Fitting Room3

Olaf Hussein The Fitting Room

THE_FITTING_ROOM_6

Caruso in Milaan

De Milanese winkel van het Italiaanse mannenmodemerk Caruso is alles behalve standaard te noemen. De zaak is namelijk zo ingericht dat het doet denken aan de coulissen van een theater, inclusief touw, fluwelen gordijnen en spots. Er is zelfs een doorkijkje naar ‘het publiek’ in het interieur opgenomen. Alles voor de beleving. 

Caruso Milaan

Caruso Milaan3

Caruso Milaan2
Beelden: Caruso.com