TOP

Inkooptip 2012-2013: de sportieve jumpsuit

Hij is zacht, ruim en comfortabel: de jumpsuit. Ideaal voor na het sporten. Voor winter 2012-2013 introduceren meerdere merken een variant. Vakredacteur Nienke Meijs spotte de volgende exemplaren op Ispo München, Bread & Butter en De Modefabriek.

De jumpsuit is door sporters bedacht om snel, het is tenslotte maar één kledingstuk, weer op te warmen na het surfen, skiën of snowboarden. Je stapt er makkelijk in door de wijde pasvorm en lange rits. Ontspannen na inspanning in een one piece jumpsuit is enorm relax. En in enkele landen zoals Noorwegen en Amerika is het dragen van zo’n suit inmiddels een lifestyle geworden.

Pakvariatie
In twee jaar tijd zijn er merken bijgekomen die zich puur richten op het produceren van deze comfortabele pakken en er zijn merken die een exemplaar in hun collectie hebben opgenomen. Zien we eerst alleen nog enorme wijde jumpsuits, het silhouet is nu echt slanker geworden. Naast basiskleuren als grijs, zwart en blauw zien we veel neonkleuren en all-over prints. Eyecatceher op B&B was de jumpsuit van het merk One Piece met een traditioneel Scandinavisch design. Naast de unikleuren werden er op de beurzen ook pakken met een all-over print geintroduceerd.

Klik verder om de slideshow te bekijken.