TOP

Hij is open: Abercrombie & Fitch in Amsterdam

Op 13 december heeft hij eindelijk de deuren geopend: Abercrombie & Fitch in Amsterdam. Donderdagmorgen stond er al een lange rij met fans voor de deur van de nieuwe Nederlandse vestiging van de Amerikaanse keten.

De drie verdiepingen van het oude pand van Metz & Co in de Leidsestraat is omgetoverd tot een waar Abercrombie & Fitch-walhalla: zwart geschilderde muren, de geur van de Abercrombie-cologne Fierce, harde muziek en overal dansende, knappe jongens en meisjes (het winkelpersoneel) die ‘Hey, what’s going on? vragen aan wie er ook maar voorbij komt lopen. Speciaal voor de opening zijn de mooiste Abercrombie & Fitch guys uit verschillende filialen wereldwijd overgevlogen. 

Omzet 

Voorlopig houdt Abercrombie & Fitch het voor Nederland bij deze flagshipstore in Amsterdam. De retailer heeft het momenteel niet makkelijk. In de eerste helft van 2012 steeg de omzet weliswaar met 6,8%, maar dit kwam volledig door het openen van nieuwe winkels. De nettowinst liep daarnaast met bijna 50% terug naar 15,5 miljoen dollar.