TOP

Hightech voetbalschoen van Nike

Binnenkort te zien op het WK: de Nike Elite Mercurial Superfly II. Aan de ontwikkeling van deze nieuwe voetbalschoen heeft men bij Nike vier jaar gewerkt.

De Elite Mercurial Superfly II is een schoen die tijdens de wedstrijden op het WK voetbal net het verschil zou kunnen maken. De schoen heeft verschillende kenmerken die samen zorgen voor een betere prestatie. Nieuw is onder meer de upper die op het veld beter zichtbaar is dan die van een gewone voetbalschoen. De kleuren Mach Purple en Total Orange vormen een perfecte combinatie waardoor teamgenoten een rennende speler snel in de gaten hebben en een goede pass kunnen spelen.

 

Een andere kenmerkende eigenschap is dat de schoen licht van gewicht is. Onderzoek heeft volgens Nike aangetoond dat een speler van 75 kilo per wedstrijd meer dan duizend calorieën verbrandt. Door het gewicht van de schoen met vijf procent te verminderen, kunnen spelers energie sparen waardoor ze tegen het eind van de wedstrijd een klein voordeel hebben op hun tegenstanders.