TOP

Hermès niet blij met LVMH als grootaandeelhouder

Hermès is, ondanks de koersstijging van het aandeel, niet blij met het belang dat LVMH vorige week in het modehuis heeft genomen. De lederwarenspecialist spreekt zelfs over een vijandige actie.

Hermès heeft medegrootaandeelhouder LVMH verzocht zich terug te trekken uit de onderneming. “LVMH heeft zonder aankondiging een belang van 17% genomen en zegt goede bedoelingen te hebben”, aldus Patrick Thomas, directeur bij Hermès, in een interview met de Franse krant Le Figaro. “Deze participatie in het kapitaal van Hermès is alles behalve vriendschappelijk te noemen.”

Het AMF, de Franse beurstoezichthouder, moet de aandelentransactie van 17,1% overigens nog controleren en goedkeuren. Volgens Hermès heeft LVMH zich bij de kantoren van de Parijse lederwarenspecialist in Luxemburg, de Verenigde Staten en Panama ingekocht.

Thomas: “Hermès werd niet bedreigd door een beleggingsfonds of door een Chinese onderneming zoals LVMH beweert. Wij hebben geen steun nodig, want we doen het beter dan LVMH.” De familie Hermès, nu de zesde generatie, bezit maar liefst 73% van de aandelen in het bedrijf.