TOP

Hema brengt Pride-shirt uit met Viktor & Rolf, Opposuits te zien in clip Beyoncé en G-star verft collectie met plantafval


Hema verkoopt limited edition Pride T-shirts ontworpen door Viktor & Rolf. Verder: de pakken van Opposuits zijn te zien in de nieuwste clip van Beyoncé en G-star ontwikkelde een collectie geverfd met plantafval. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 18 juli 2019.

G-Star ontwikkelt collectie geverfd met plantafval

Streetwearlabel G-Star zet een nieuwe stap in verduurzaming door een collectie kledingstukken uit te brengen die geverfd zijn met geüpcyclede palmbladresten en geüpcycled bietenafval. De collectie lanceren ze in samenwerking met Earthcolors by Archroma. G-Star is het eerste denimmerk ter wereld dat een samenwerking  aanging met Archroma en ontwierp in 2017 de eerste jeanscollectie geverfd met duurzame, plantaardige verf. Dit najaar wordt die collectie wederom uitgebreid met nieuwe looks voor zowel mannen als vrouwen.

Hutspot opent winkel in Magna Plaza

De Nederlandse retailformule Hutspot heeft donderdag 18 juli officieel de nieuwe, 700 vierkante meter grote winkel geopend in het Magna Plaza in Amsterdam (zie foto’s hieronder, red.). Het is de zesde winkel van Hutspot in Nederland. De komende jaren is de groei gericht op uitbreiding in winkels, vertelt mede-eigenaar Nick van Aalst. “Over twee weken opent de zaak in Breda, daarna volgt er nog een opening in Den Haag. Er gaan er meer volgen, maar we weten nog niet precies waar.”

Hutspot is een initiatief van de drie Amsterdammers Reinier Bernaert, Nick van Aalst en Pieter Jongens. Zij startten in mei 2012 met Hutspot als pop-up store. De winkelformule onderscheidt zich door zowel gevestigde merken als werk van opkomende, creatieve (mode-)ondernemers en kunstenaars ruimte in de winkel te bieden. In de zaak in Magna Plaza is voor meer commerciële merken gekozen, omdat hier voornamelijk toeristen komen, vertelt Van Aalst. “Maar we geloven wel in de potentie van Magna Plaza als nieuwe, hippe locatie met de nieuwe foodconcepten die er zijn geopend. Hopelijk trekt dit meer nieuwe concepten aan.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Hutspot Magna Plaza 2

Hutspot_Magna Plaza store_1

Hutspot_Magna Plaza store_3

Simon Fisher nieuwe managing director Kontoor Brands

Kontoor Brands, eigenaar van onder andere Wrangler en Lee, heeft een nieuwe managing director aangesteld. Simon Fisher zal gaan rapporteren aan Tom Waldron, vice president en global brand president Wrangler. Fisher zal de Lee en Wrangler-activiteiten in EMEA leiden en de wereldwijde bedrijfsstrategie van Kontoor vertalen in een versnelde regionale merkgroei en consumentenbetrokkenheid. In een persbericht zegt Waldron: “Simon is een doorgewinterde leider in de kledingindustrie met meer dan 30 jaar ervaring, waaronder eerder toonaangevende verkopen voor het merk Lee in EMEA.”

Hema verkoopt limited edition Pride T-shirts ontworpen door Viktor & Rolf

Hema heeft, in samenwerking met het modeontwerpersduo Viktor & Rolf, een Pride T-shirt ontworpen met regenboogletters. De shirts zijn vanaf vandaag in een limited oplage verkrijgbaar in tien Amsterdamse Hema-filialen en online via de webshop. ‘’Door samen te werken met Hema tijdens Pride bereiken wij een heel groot deel van Nederland met een belangrijke boodschap; Love is for everyone”, aldus Viktor en Rolf in een persbericht. De T-shirts zijn ontworpen ter ere van Pride-week, die over twee weken in Amsterdam van start gaat. De volledige opbrengst van de items zal gedoneerd worden aan het COC, een belangenorganisatie die zich inzet voor de belangen van LGBTQ+. De shirts zijn tien euro per stuk en verkrijgbaar in regular fit en slim fit.

Tekst loopt door onder de foto

Hema Viktor Rolf - Pride

Opposuits-pakken te zien in nieuwste clip Beyoncé

In de nieuwste videoclip van Beyoncé zijn pakken te zien van het Nederlandse pakkenbedrijf Opposuits. De videoclip werd gemaakt voor het nummer ‘Spirit’, dat ook de soundtrack is van de nieuwe live-actionfilm The Lion King. In de clip zijn veertig dansers te zien die roze kostuums dragen van Opposuits. Guus Bakker, ceo en medeoprichter van Opposuits, is trots op de samenwerking. “Dat de stylist van zo’n grote artiest bij ons aanklopt is natuurlijk een eer. Dit zegt veel over onze positie in de Amerikaanse markt”.  Bekijk de video hieronder.