TOP

‘Helft Nederlanders loopt rond in vieze kleding’

De helft van de Nederlanders loopt rond in vieze kleding. Dat moet althans blijken uit een onderzoek onder 1000 Nederlanders.

SmartStudentDeals.nl ging samen met NovioResearch op onderzoek uit naar de hygiëne onder Nederlanders wat kleding betreft. Vorig jaar bleek uit onderzoek van SmartStudentDeals namelijk dat lang niet iedereen dagelijks schoon ondergoed aantrekt. Maar hoe zit het met de rest van de kleding?

Het onderzoek is in de vorm van een online enquête gehouden onder 1000 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën. Wat blijkt? Lang niet elke Nederlander is even fris. 

Kleding

De helft van de Nederlanders wisselt om de dag van kleding. Bij de vrouwen wisselt één op de drie elke dag van kleding. Het is echter niet duidelijk of dit gaat om mode of hygiëne. Vrouwen wisselen in ieder geval vaker van kleding dan mannen, blijkt uit het onderzoek. Éen op de tien vrouwen wisselt wekelijks van kleding, tegenover één op de vijf mannen.

Sokken

Onder de Nederlanders trekt 75 procent elke dag nieuwe sokken aan. Het overige deel trekt dus hetzelfde paar sokken gewoon nog een extra dag aan. Éen op de tien senioren geeft aan dat ze wekelijks schone sokken aantrekken.

Van de mannen trekt 72 procent elke dag nieuwe sokken aan. Dit tegenover 78 procent van de vrouwen. Onder de jongeren trekt zelfs 6 procent meerdere keren per dag schone sokken aan.