TOP

Global Denim Awards 2016: deelnemers en jury bekend

Woensdag 26 oktober worden in Amsterdam voor de derde keer de Global Denim Awards georganiseerd. En de deelnemende ontwerpers, producenten en jury zijn nu bekend.

De Nederlandse afgevaardigden voor de Global Denim Awards 2016, mede mogelijk gemaakt door E3 Cotton, zijn Tess van Zalinge (producent: Knitdigo, Taiwan), Lisa Konno & Karin Vlug (producent: Prosperity Textile, China), Roosmarijn Koster (producent: Arvind, India) en Marina van Dieren die samenwerkt met de Duitse Christina Albrecht (producent: Advance Denim, China).

Andere deelnemers

Andere deelnemers zijn de Belgische MariusPetrus, die samen met het Thaise Atlantic Mills de capsulecollectie maakt, EdithMarcel en producent Berto Industria Tessile uit Italië, het Turkse Outkastpeople en Calik Denim, de Italiaans-Libanese Lavinia Mustapha werkt met Candiani Denim, Anbasja Blanken vertegenwoordigt Curaçao en werkt samen met het Italiaanse ITV Denim, de Turkse Deniz Gür gaat aan de slag met het eveneens Turkse Kipas Denim en de laatste ontwerper en producent zijn de Spaanse Leandro Cano en Tejidos Royo.

Jury

De jury bestaat dit keer uit Alex Jaspers, global sales director bij Scotch & Soda, Sam Lambert en Shaka Maidoh van het creatieve platform Art Comes First, denimforecaster- en consultant Amy Leverton, Kelly Harrington, forecaster en ontwerper voor H&M Trend. De jury zal letten op de overall looks van de collecties, innovatief design en creatief gebruik van denim.

Prijs

De winnende ontwerper ontvangt als prijs 10.000 euro. Daarnaast is er een award voor de meest innovatieve stoffenproducent. De winnende collectie zal het komende jaar te zien zijn tijdens de denimsourcingbeurzen Kingpins Show in New York en Hong Kong en tijdens de Amsterdam Denim Days in het voorjaar van 2017.

De Hallen Studios

De Global Denim Awards 2016 vinden dit keer plaats in De Hallen Studios in Amsterdam, waar ook het multifunctionele platform Denim City huist. Opvallend is dat het aantal deelnemende ontwerpers en producenten, 11, bijna is verdubbeld sinds de eerste prijsuitreiking in 2014. Positieve bijkomstigheid is dat veel voormalige deelnemers blijven samenwerken met de producenten. Zo ook de winnaar van 2015, Sartoria Diletto en Candiani Denim.   

Global Denim Award 2015 3

De Global Denim Awards-winnaar van 2015: Sartoria Diletto.