TOP

Geen outlet in Assen, recordomzet voor Zara en wat is de meest modieuze stad van Nederland?

Assen krijgt definitief geen factory outlet center bij het TT-circuit, tot grote opluchting van retailers in de regio. Verder: modegigant Inditex haalt voor het eerst meer dan 25 miljard aan omzet, C&A trekt in het oude V&D-pand in Hilversum en de app Favor is op zoek naar de meest modieuze stad van Nederland? Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 14 maart.

Definitief geen outlet in Assen, retailers zijn opgelucht

Assen krijgt geen Factory Outlet Centrum (FOC). De provincie heeft besloten niet met een aangepast voorstel voor een outletcenter te komen, waarmee het plan definitief van de baan is, zo melden de drie organisaties Detailhandel Nederland, MKB Noord en InRetail. Ze zijn blij met dit besluit, laten ze weten in een persbericht. De komst van de outlet zou desastreuze gevolgen hebben voor de retail in de regio, vonden de drie partijen en hun achterban. “Nu het plan van de ban is, kan de regio gezamenlijk verder aan de slag, met (…) een duidelijke focus op de binnensteden en dorpskernen.”

Record: 25 miljard euro aan omzet voor Inditex in 2017

Het Spaanse Inditex, het moederbedrijf van onder meer Zara, Stradivarius en Massimo Dutti, doet goede zaken. Het bedrijf heeft de jaarcijfers over 2017 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de modegigant voor het eerst meer dan 25 miljard aan omzet heeft behaald. Dat komt neer op een groei van 9 procent ten opzichte van 2016. 

C&A vult V&D-pand in Hilversum en vernieuwt tientallen vestigingen volgens nieuw concept

C&A opent in het oude V&D-pand in Hilversum een winkel volgens het nieuwe concept van de modeketen. Behalve Hilversum worden dit jaar nog 22 andere C&A-vestigingen verbouwd en opgefrist. Dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Wat is de meest modieuze stad van Nederland?

Amsterdam of Rotterdam? Of wordt het toch een outsider als Utrecht of Haarlem? Uit de ‘city challenge’ van Favor moet  blijken of de inwoners van de steden in Nedrland kunnen bewijzen of hun stad het meest fashionable is. Favor komt uit de koker van de start-up Appisode One, opgericht door Nick de Bruijn en Ian Haima.

Sinds de app Favor vorig jaar is gelanceerd, timmert de app hard aan de weg bij de Nederlandse jeugd. De app is erop gericht om inzicht te geven in de modetrends van jongeren. Gebruikers krijgen niet alleen de mogelijkheid om hun mening te geven, maar ook om hun eigen stijl te promoten door zelf foto’s te uploaden. Met behulp van de duizenden votes die dagelijks worden uitgebracht geeft Favor inzicht in wat er trending is onder jongeren.


Deense kledingmerk Samsøe & Samsøe opent eerste winkel in België

Het kledingmerk Samsøe & Samsøe heeft een eerste winkel geopend bij onze zuiderburen. Het Deense label koos voor een pand in de hippe Antwerpse Kammenstraat, meldt Het Laatste Nieuws.