TOP

Scotch & Soda breidt uit met een schoenencollectie

Vanaf zomer 2019 ligt er niet alleen kleding van Scotch & Soda in de winkels, maar ook schoenen. Het merk is hiervoor een samenwerking aangegaan met distributeur HS Footwear, bekend van onder andere Gant Footwear, Tommy Hilfiger en Napapijri.

Scotch & Soda B.V. en HS Footwear GmbH – dochterbedrijf van Hamm Market Solutions GmbH & Co. – zijn een langjarige overeenkomst aangegaan. Het Duitse bedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert vanaf zomer 2019 de eerste schoenencollectie van het Nederlandse merk. “De nieuwe Scotch & Soda Footwear-collectie is volledig in lijn met de unieke kenmerken van het label”, laat Moritz Hamm, directeur bij Hamm, via een persbericht weten. “We zijn geïnspireerd door de wereld en gecureerd door Amsterdam.”

De collectie zal bestaan uit zowel mannen- als vrouwenschoenen en wordt verkocht aan premium schoenenwinkels, warenhuizen en ‘andere erkende dealers’.

Dirk-Jan Stoppelenburg, ceo van Scotch & Soda: “Hamm heeft bewezen de perfecte partner te zijn voor onze nieuwste onderneming. Het is een bedrijf dat onze liefde voor authentieke ambacht en aandacht voor detail begrijpt. Onze voorgaande, eenmalige schoenmodellen werden met veel enthousiasme ontvangen en we kijken uit naar eenzelfde reactie op de volledige schoenencollectie.”