TOP

Miller&Monroe koopt Duitse modeketen, omzet schoenenbranche daalt en Hudson’s Bay Amersfoort

De Nederlandse kledingretailer Miller&Monroe, die een jaar geleden vrijwel alle Nederlandse filialen van Charles Vögele overnam, gaat de grens over. Het koopt nu ook 200 filialen van Charles Vögele in Duitsland. Verder: marktijfers van het CBS over de mode- en schoenenbranche, beeld van de Amersfoortse vestiging van Hudson's Bay en vanHaren breidt uit in België. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 15 maart.

CBS: januari-omzet schoenenbranche omlaag, die van kledingwinkels blijft gelijk

De omzet van schoenenwinkels is in januari 2018 gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Kledingzaken draaien een vergelijkbare omzet. De gehele Nederlandse detailhandel draait een plus van 3,5 procent in de eerste maand van het jaar, blijkt uit cijfers van het CBS.

Charles Vögele Duitsland komt in Nederlandse handen

Vanaf 1 april is het moederbedrijf, Victory and Dreams Holding (voorheen Vidrea Retail), de nieuwe eigenaar van Charles Vögele in Duitsland.Het kleding bedrijf koopt de 200 vestigingen van het Italiaanse Sempione Retail, dat de Zwitserse modeketen Charles Vögele in augustus 2016 opkocht. Dat schrijft Charles Vögele in een persbericht.

“Met de overname en het feit dat het multimerkconcept van Miller & Monroe, dat zeer succesvol is in Nederland, binnenkort in Duitsland zal worden geïmplementeerd, ben ik zeer tevreden”, zegt ceo Armin Funk van Charles-Vögele Deutschland GmbH. Hij zal na de overname in zijn huidige positie blijven. “Door deze overname kunnen in de toekomst belangrijke synergievoordelen op het gebied van inkoop, marketing en logistiek worden gerealiseerd.”

Hudson’s Bay in Amersfoort: hoe ziet het eruit?

Op 15 maart opent Hudson’s Bay in Amersfoort. De website Indebuurt Amersfoort nam alvast een kijkje in de winkel. 

De grote dag is bijna aangebroken: de opening van Hudson’s Bay Amersfoort. De laatste hand werd vandaag gelegd, zodat het pand morgen feestelijk geopend kan worden. We laten je vast zien wat je kunt verwachten op de vier lagen van de winkel van de begane grond, de eerste en tweede verdieping én de kelder.

5 nieuwe vanHaren-winkels in België

VanHaren gaat nog eens vijf nieuwe winkels openen in België. Dat werd bekend bij de presentatie van de jaarcijfers van het Duitse moederbedrijf Deichmann op 14 maart 2018. De Nederlandse dochter VanHaren lanceerde vorig jaar vijf winkels en een online winkel in België. Het plan is dus om in 2018 nog eens vijf winkels te openen. “Duitsland blijft de belangrijkste markt, maar de trend naar een groter deel van de buitenlandse verkoop zal echter de afhankelijkheid van de onderneming van één enkele markt verder verminderen”, aldus een persbericht.

FNG wil weer vertrekken uit Nederland

Het beursgenoteerde kledingbedrijf FNG overweegt een verplaatsing van zijn statutaire zetel van Nederland naar België. Ook is het bedrijf achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam van plan zich op de beurs in Brussel te laten noteren, als tweede beursnotering. De notering op het Damrak blijft dan behouden.  “We hebben heel wat business in Nederland. Maar het bestuur, de oprichters en het gros van onze aandeelhouders zitten in België. Ook de meeste strategische beslissingen worden nu al op de hoofdzetel in Mechelen genomen”, zegt oprichter Dieter Penninckx  weten aan de Belgische krant De Tijd