TOP

Garcia: 33 shop-in-shops in Duitsland

Het Nederlandse jeansmerk Garcia timmert hard aan de weg in Duitsland. Momenteel zijn daar 33 shop-in-shops, waarvan het grootste deel bij de warenhuisketen Kaufhaus.

Volgens Wieteke van Zanten van Garcia ligt de focus van het jeansmerk momenteel op het uitbreiden met de shop-in-shops in Duitsland. “Het gaat daar echt verrassend goed met Garcia. Momenteel concentreren we ons dan ook vooral op Duitsland en het shop-in-shop-concept.”

Daarnaast kijkt Garcia ook nog steeds naar uitbreiding van het aantal eigen winkels. Momenteel zijn er tien Garcia-winkels, bijna allemaal in de eerste helft van 2008 geopend: zeven winkels in Nederland (Eindhoven, Weert, Naaldwijk, Zwolle, Doetinchem, Emmeloord en Hardenberg), twee in België (Antwerpen en Mechelen) en één in Duitsland (Keulen). Voorlopig staan er nog geen winkelopeningen gepland, maar er wordt wel gezocht naar geschikte locaties. Ook werkt Garcia aan uitbreiding met de groothandel in nieuwe markten, met name in Oost-Europese landen.

Garcia maakte de afgelopen seizoenen de omslag van trendvolgende en onopvallende jeanscollectie in het middensegment, naar een hipper en jonger jeansmerk met eigen winkels. Dat werd zelfs beloond met een plekje in de populaire denimhal van de modebeurs Bread & Butter.