TOP

Gap sluit 175 winkels in de Verenigde Staten

De Amerikaanse winkelketen Gap gaat flink wat winkels sluiten: in de Verenigde Staten verdwijnt een kwart van alle winkels en verwacht wordt dat in Europa ook een aantal winkels dicht gaan.

De selectie voor de sluitingsgolf bij Gap gaat op basis van winkelprestaties. Dit jaar gaan 140 van de 175 te sluiten winkels dicht, de rest volgt later. In de VS zullen er ongeveer 500 vestigingen overblijven. Ook verdwijnen 250 banen op de hoofdkantoren in New York en San Francisco. De verwachting is dat er ook winkels in Europa verdwijnen, maar er is nog niet bekend om hoeveel filialen het gaat.

Omzetdaling

De Amerikaanse winkelketen sluit de zaken omdat het een meer consistente, merkgerichte collectie wil brengen en de klantbeleving wil verbeteren. Hier hoort een kleinere, levendige groep van winkels bij, zo vertelt het bedrijf in een persbericht. Gap hoopt met deze strategie meer klanten te trekken naar de winkels: op dit moment heeft de keten te kampen met een omzetdaling door concurrentie van fast-fashionketens. Zo daalde de omzet in het eerste kwartaal van 2015 met 10 procent, dat is een verdubbeling in vergelijking met het jaar ervoor.

Over Gap

Gap heeft ongeveer 3000 winkels in meer dan 90 landen. Daarnaast zijn er meer dan 400 franchisevestigingen en e-commerce verkooppunten, waaronder Zalando. Verder zal Gap binnenkort worden geïntroduceerd bij V&D, zo vertelde inkoopdirecteur Lilian Vos recent aan Retailnews.