TOP

Modekleuren zomer 2016: stylingtips van Textilia’s trendwatchers *

Wat worden volgend zomerseizoen de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2016 die abonnees van Textilia hebben ontvangen bij editie 6, 2015, horen behalve de praktische ‘handleiding’ ook deze stylingtips van Textilia’s trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland

Trendy In zomer 2016 zijn alle tinten groen sterk vertegenwoordigd. Kakigroenen, mos, blad, gras, lime, linde, insectengroenen. Vaak in families gecombineerd: zacht met fel, licht met donker, verwassen met technisch. Liefst in verschillende optieken. Graag ook met gekleurde metallics. Daarnaast veel blauwen. Om met groen te combineren, maar ook voor een nieuw rood-wit-blauw gevoel. Oranje en koper zijn daarbij vernieuwende accenten. Wit en zwart zijn onmisbaar.

Klassiek We zien een behoefte aan rust en kalmte. Op het gebied van kleur manifesteert zich dat in tonale beelden of combinaties met ‘het rood-wit-blauw’-gevoel. Maar dan wel net even anders door nieuwe nuances toe te voegen, zoals zacht zalm-oranje of een meer donkere rood. Of bijvoorbeeld zwart-wit-koper, in plaats van zwart-wit-neutraal. Groenen blijven heel belangrijk, in alle toonaarden. Om onderling te combineren of samen met aardetinten en oranje. Koper en goud zijn belangrijke highlights.

Mannenmode, stylingtips van Mehtap Gungormez

Trendy Lichte pasteltinten zorgen voor het ultieme zomergevoel. Behalve veel ton-sur-ton-outfits zien we ook bijzondere kleurcombinaties zoals donkerkaki met zeegroen. Als tegenhanger van deze natuurlijke tinten zijn er ‘naïeve’, zomerse kleuren als zwembadblauw, gedempt roze en felgeel. Helderwit, lichtgrijs en diepdonkerblauw zijn de basiskleuren voor de zomer van 2016.

Klassiek Blauw is een belangrijke kleur, in allerlei variaties en gradaties. Denk aan een doublebreasted kostuum in royalblauw of een linnen pak in babyblauw. Ook gaat de man steeds chiquer gekleed in subtiel glanzende stoffen met verfijnde details. Kleuren als diepdonkerblauw en donkergroen met gebrand oranje en bordeauxrood als accent versterken dit gevoel.

Jeans, stylingtips van Jan Agelink

Zachte pastelachtige kleuren overheersen de kleurkaart voor de zomer. Belangrijk is dat ze eenvoudig, basic zijn toegepast. Het kleurgevoel moet uniform overkomen en simpel worden gebruikt. Het gevoel van evergreens in kleur en materiaal is leidend, denim wordt lichter van wassing, de vintage blauwen blijven belangrijk.

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink

Zwart en wit vormen een sleutelpositie dit seizoen waarbij zwart domineert. Naast dit ‘harde’ kleurbeeld is er ook ruimte voor een subtiel kleurgevoel van haast pastelachtige groenen en roden. De nudes, offwhites en beige-achtige tinten bewegen zich vanuit de fashionhoek naar sportfashion, waar ze in technische kwaliteiten vanwege hun luxe en rust zorgen voor een nieuw elan.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam

We willen het lichaam een gezonde en sensuele uitstraling geven. Kleur speelt daarbij de hoofdrol. Combinaties van chromatische tinten en gebruik van verfijnd kleurverloop geven een spannende twist aan de sensuele kleurenrange voor dit seizoen. Met nog steeds veel ruimte voor roze en rood. En: lila en skin staan opnieuw in de spotlights – ook voor mannen!

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel

Het wordt voor jongens en meisjes een zomer vol happy colours. Met bijvoorbeeld bubblegumpastels voor multicolour streepjes. En jungletinten en subtropische blauwen voor een scala aan fotoprints en hawaïdessins. Voor uni’s zien we een ‘crush on blush’, indigoblauwen en non-witten. Daarnaast mag zwart-wit niet ontbreken voor grafische (foto)beelden.

kleurkaarten

Heb je geen abonnement op Textilia, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor zomer 2016 hebben? Bestel ze hier.