TOP

Replay countrymanager weg *

Art Zuyderwijk, algemeen directeur Benelux en Groot-Brittanniƫ bij Replay, is door een reorganisatie niet langer werkzaam bij het jeansmerk.

Art Zuyderwijk was sinds twee jaar verantwoordelijk voor Replay Benelux en Groot-Brittannië. Volgens Quintin Donders, international sales manager bij het Italiaanse jeansmerk, is het vertrek een gevolg van een nieuwe reorganisatie binnen de onderneming. Door de nieuwe opzet is de functie van Zuyderwijk overbodig geworden.

Controle

“In andere markten werken we met wholesale directors die exclusief verantwoordelijk zijn voor de verkoop aan retailers. Art had daarnaast de leiding over meer activiteiten als logistiek, marketing, klantenservice en pr”, legt Donders uit. “In Nederland hebben we altijd op deze manier gewerkt. En nu is het tijd om deze aanvullende zaken via het hoofdkantoor in Italië te regelen. Zo houdt het moederbedrijf een consistente controle over het merk en het dna.”

Nieuwe wholesale director

Met ingang van 1 juli gaat een nieuwe wholesale director voor Replay Benelux aan de slag, die zich zal concentreren op de verkoop aan de retailklanten. Binnenkort wordt bekend wie deze functie zal invullen.

Begin april van dit jaar opende Replay een nieuwe showroom in hartje Amsterdam en vertelde Art Zuyderwijk Textilia nog over de nieuwe strategie van het label. Het is nog niet bekend wat de voormalige countrymanager gaat doen. 

Replay Barcelona

Replay kon de afgelopen weken ook rekenen op veel internationale lof voor de trendy ‘double denim’-clubkostuums van de FC Barcelona-selectie.