TOP

Thuisverzenden.nl regelt terugsturen pakketje

Ook kleine en middelgrote webwinkels kunnen de producten die ze retour aangemeld krijgen thuis op laten halen: Thuisverzenden.nl regelt het voor ze.

Het is voor consumenten vaak veel gedoe: een product terugsturen uit een webwinkel dat niet bevalt. Daarom hebben veel grote webshops (zoals Zara en Breshka) een service waarbij het retourpakketje thuis wordt opgehaald. De Brabantse start-up Thuisverzenden.nl biedt deze service nu ook, maar dan voor middelgrote en kleine webwinkels. Dat meldt Twinkle Magazine. De start-up doet dit in samenwerking met koeriersdienst UPS.

Hoe het werkt

Webwinkeliers kunnen een eigen account aanmaken op de e-tailerpagina van Thuisverzenden.nl. Het logo van de start-up moet vervolgens op de webshop geplaatst worden. Wanneer een klant vervolgens een pakketje retour wil aanmelden kan dat via het logo van de site. Hier kunnen ze ook aangeven waar en wanneer het pakket moet worden opgehaald. De retailer kan zelf kiezen of de retourkosten volledig worden verhaald op de consument, of dat hij ze zelf helemaal of gedeeltelijk betaalt.

De service is niet alleen voor webwinkels: ook consumenten kunnen gebruik maken van de service wanneer ze bijvoorbeeld een product hebben gekocht via een online marktplaats en die willen retourneren.