TOP

Gap lanceert online shop op Zalando

De Amerikaanse retailer Gap gaat een samenwerking aan met Zalando.

In mei 2015 lanceert Gap een online winkel op Zalando. De Amerikaanse retailer gaat een breed assortiment aan kleding en accessoires voor mannen- (Gap Men), vrouwen (Gap Women) en kinderen (GapKids en babyGap) online brengen.

Nieuwe looks


“De samenwerking vertolkt Gap’s eerste stap binnen de multi-brand retail wereld van Europa”, vertelt Stefan Laban, senior vice president voor Gap in een persbericht.  “Ook is het de eerste keer dat de collectie van Gap wordt gestyled in combinatie met andere merken op Zalando, zodat klanten nieuwe looks krijgen aangeboden die de casual Europese en Amerikaanse stijl combineren.”

Strategische stap

Laban denkt dat de samenwerking slimme zet is voor Gap. “Het is een strategische stap waarmee wij ons merk in deze markten kunnen blijven uitbreiden.”

Over Gap

Het label is niet geheel onbekend in Europa. Gap opende zijn eerste winkel in Londen in 1987. Inmiddels heeft het merk 190 eigen winkels en 33 franchisefilialen. Door de samenwerking met Zalando wordt het bereik van Gap uitgebreid met 24 landen.  

Europese webshop

In oktober 2011 opende Gap al een online winkel in Nederland.