TOP

De 3 duurzaamste modebedrijven ter wereld

Het onderzoeksbureau Ethisphere Institute heeft de lijst met duurzaamste bedrijven bekendgemaakt.

Het onderzoeksbureau heeft H&M, Gap en Levi Strauss & Co verkozen tot de drie duurzaamste modebedrijven ter wereld. Gap staat nu voor het achtste opeenvolgende jaar in de lijst. H&M werd in 2013, 2011 en 2007 al genoemd als een van de duurzaamste bedrijven. “We zijn erg trots om opnieuw te worden genoemd als een van ‘s werelds meest ethische bedrijven. Het is een geweldige erkenning van H&M’s sterke ethische benadering,” aldus Karl-Johan Persson, ceo van H&M. Volgende week presenteert het Zweedse modebedrijf de nieuwe Conscious-collectie die onder meer is gemaakt van biologisch leer en biologische zijde.

Nominatie
Een panel van adviseurs beoordeelde de bedrijven op verschillende punten: ethiek, leiderschap en innovatie, reputatie, het bestuur en zakelijke verantwoordelijkheid. Of de bedrijven ook een minimale omzet moeten hebben om genomineerd te worden is niet bekend. Volgens Ethisphere Institute zetten de 144 genomineerden woorden over duurzaamheid om in daden. “Deze organisaties zijn de uitdaging aangegaan en erkennen dat toonaangevende ethische handelspraktijken een ongekende kans bieden en aanzienlijk materiële en immateriële organisatorische voordelen opleveren”, aldus het onderzoeksbureau.

Ethisphere Institute
Het onderzoeksbureau Ethisphere Institute is gespecialiseerd in bedrijfsethiek. Jaarlijks maakt het bureau een lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld. De totale lijst van 2014 bestaat uit 144 bedrijven die 41 industrieën vertegenwoordigen. De genomineerden zijn afkomstig uit 21 landen.

Kijk hier voor de complete lijst.