TOP

Game, set en match voor Babolat

Aandachtige tennisliefhebbers zal het vast en zeker zijn opgevallen: Tijdens Roland Garros speelden beide finalisten bij de dames en winnaar Rafael Nadal met een racket van Babolat.

In de damesfinale namen twee Babolat speelsters het tegen elkaar op. Francesca Schiavone (spelend met de Babolat Aeropro Drive) ging de strijd aan met Samantha Stosur (Babolat Pure Storm). Schiavone wist voor het eerst in haar carrière een Grand Slam te winnen. In de herenfinale nam Rafael Nadal (Babolat Aeropro Drive) het op tegen Robin Soderling. Nadal won in drie sets en met deze zege heeft hij Roland Garros inmiddels vijf keer gewonnen.

 

De dubbele winst van Babolat-spelers op Roland Garros roept de vraag op of dit toeval is of dat het merk misschien een bijdrage heeft geleverd aan dit succes? Het is een vraag die natuurlijk onmogelijk te beantwoorden is, maar vast staat dat de nieuwe, zwarte Babolat snaar tijdens het toernooi in het middelpunt van de belangstelling stond. De drie Babolat-finalisten kozen elk voor de RPM Blast, een synthetische snaar die ervoor zorgt dat spelers extra veel spin in hun slagen kunnen leggen. Of zoals Rafael Nadal het zelf uitlegt: “De bal bevindt zich langer op het racket, waardoor je meer controle hebt.”