TOP

FNG Nederland maakt doorstart

Het failliete FNG Nederland maakt een doorstart onder 'recovery specialist' Martijn Rozenboom.

De retailformules Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss worden ondergebracht in de nieuwe holdingmaatschappij NXT Fashion. De holding is onderdeel van FLV group van ‘recovery specialist’ Martijn Rozenboom, die eerder onder andere betrokken was bij de overname van Miss Etam en de doorstart van Dungelmann Schoenen.

“Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren”, aldus Martijn Rozenboom in een persverklaring. “Nadat ik mij verder verdiepte in de op tafel liggende plannen van het Nederlandse management wist ik het zeker, dit bedrijf verdient een nieuwe kans.” De nieuwe Nederlandse modegroep zal geleid worden door een vierkoppige directie: Richard Turk, Guus Bakker, Nick Bogaars en Patrick Miami-van der Borden.

Wat de doorstart precies gaat betekenen voor het voortbestaan van de vestigingen van de individuele winkelformules, is nog niet bekend. Wel laat de nieuwe eigenaar weten ‘de komende weken de strategische plannen verder aan te scherpen waarbij keuzes gemaakt worden omtrent het winkelportfolio’.

De Belgische modegroep FNG, de vorige eigenaar van de vrouwenmodemerken, ging begin augustus failliet. In dit faillissement werd ook de Nederlandse tak meegesleurd.

credit beeld: Expresso