TOP

Eigenaar failliete kledingwinkel moet enorm bedrag betalen

De eigenaar van de herenmodezaak Nederveen in Enschede moet een voorschot van één miljoen euro betalen van de rechter nadat het bedrijf in 2009 failliet is verklaard.

Robert Nederveen, de oud-eigenaar van de herenmodezaak Nederveen in Enschede, moet een enorm bedrag betalen aan de faillissementscurator nadat hij persoonlijk aansprakelijk is gesteld voor het bankroet gaan van zijn bedrijf. Dat schrijft RTV Oost naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank Overijssel.

De man heeft volgens de rechter onbehoorlijk gehandeld door de administratie van het bedrijf niet goed bij te houden, waardoor de rechten en plichten niet duidelijk waren vastgelegd. Ook zou hij fraude hebben gepleegd door tussen 2004 en 2009 ieder jaar te weinig omzetbelasting te betalen.

De schade die het bedrijf hierdoor heeft opgelopen bedraagt waarschijnlijk meer dan twee miljoen euro. Er moet eerst een voorschot betaald worden van maar liefst één miljoen euro. Nederveen was eerder al veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de belastingfraude.

Failliet
Robert Nederveen was al sinds 1994 eigenaar en aandeelhouder van de herenmodezaak Nederveen in Enschede. Het bedrijf werd in april 2009 failliet verklaard. Nederveen wilde van de Langestraat in Enschede – waar zijn winkel aan zat – een exclusieve winkelstraat maken die moest lijken op de PC Hooftstraat in Amsterdam.