TOP

Een komen en gaan in de sportbranche

De een kan terugkijken op een mooie loopbaan bij een bekende hardloopketen. Een ander staat juist aan het begin van een carrière. Een derde heeft een nieuwe partner gevonden. Enkele recente verschuivingen.

Hardloopketen Run2day zal op 31 mei 2011 definitief afscheid nemen van Sales Director Klaas Koster. Klaas was de afgelopen zes jaar in verschillende functies werkzaam bij Run2day. In 2005 legde hij zijn functie als Commercieel Director neer bij het toenmalige Active Life van de Brova Groep bv en begon zijn carrière als inkoopmanager bij Run2day. Na een sabbatical year (een reis door Centraal- & Zuid-Amerika) werd hij halverwege 2008 weer aangesteld als Sales Director bij Run2day. Klaas zal eind mei stoppen bij Run2day om aan een nieuw avontuur te beginnen. Vanaf 1 juni zal hij starten met een bedrijf gericht op Training en Consulting.

Oud-atleet Rob Druppers is door hardloopmerk Brooks aangesteld als manager van het Brooks Running Team. Rob stond jarenlang aan de wereldtop op de 800 meter. Hij won in 1983 zilver op de 800 meter tijdens de WK in Helsinki en in 1987 werd hij Europees kampioen indoor op de 800 meter. Voor Brooks gaat Rob een team van Gold- en Silver-atleten opzetten, dat hij zal gaan begeleiden en adviseren op gebied van training en materiaalkeuze. Naast het werken met atleten zal hij ook betrokken worden bij de door Brooks gesponsorde hardloopevenement. Als oud-atleet, zegt Rob, blijft atletiek hem altijd aantrekken.”Atleten kunnen straks bij mij terecht met hun vragen, over veel meer dan materialen alleen. Ik kan de teams eventueel adviseren over wedstrijdplanning, training en andere zaken. Als trainer blijf ik mezelf ontwikkelen en ik hoop dat ik daarmee ook Brooks en haar atleten verder kan helpen.”

Door de grote groei van de merken Motocaddy en Golfbuddy is Rob Gesthuizen van RGSI op zoek gegaan naar een partner om de klantenservice, marketing, logistiek en after sales verder te professionaliseren. Als agent voor X-Socks golfsokken had RGSI reeds contact met X-Function Benelux bv. “Het was dan ook een logische stap, om ook voor de distributie van Motocaddy en Golfbuddy met X-Function te gaan samenwerken”, aldus Rob Gesthuizen. Doordat X-Function de dagelijkse zaken overneemt kan RGSI/Rob Gesthuizen zich volledig richten op de advisering en ondersteuning van de klanten. Rob is te bereiken op 06-2181 2181 of via rob@x-function.nl.