TOP

Dutch Fashion Foundation ziet af van Prelude op Amsterdam Fashion Week

Aan de vooravond van de aankomende Amsterdam International Fashion Week zal dit keer geen Prelude plaatsvinden. Organisator Dutch Fashion Foundation concentreert zich op de buitenlandcampagne een aantal nieuwe initiatieven.

Angelique Westerhof, oprichter Dutch Fashion Foundation: “Meer dan ooit ben ik gemotiveerd om er vol tegenaan te gaan om te zorgen voor de verdere inbedding van fashion als substantiëel en erkend component van de Nederlandse economie. Prelude is een van de instrumenten die het nationale en internationale belang van de Nederlandse modeindustrie aantonen en we zijn verheugd met het succes dat het concept heeft opgeleverd voor de individuele brands. Desalniettemin is het de juiste beslissing om dit seizoen geen Prelude te organiseren. We kijken zeer uit naar mogelijkheden voor een nieuwe, succesvolle cyclus van minimaal vier seizoenen support die wij onder de groei en ontwikkeling van Nederlandse mode toptalenten wensen te leggen.”

Het is de intentie om komende zomer terug te komen met een Prelude die de Nederlandse toptalenten, de partners en bezoekers nog meer te bieden heeft. De afgelopen zeven seizoenen hebben ontwerptalenten als Mada van Gaans, Angelos Bratis, Corné Gabriëls, Conny Groenewegen, Catta Donkersloot, Marcha Hüskes, Mattijs, Sjaak Hullekes, Sebastic en Joline Jolink via Prelude in een avondvullend programma op unieke locaties in de Amsterdamse binnenstad hun werk kunnen presenteren aan pers, inkopers en andere relevante personen uit het modeveld.