TOP

Ontwerpers op de Modefabriek: Irene Bussemaker

In aanloop tot de Modefabriek zetten wij elke week een designer in de spotlights. Deze week is dat de Nederlandse hoedenontwerpster Irene Bussemaker.

Irene Bussemaker volgde meerdere studies waaronder de opleiding Fashion Design aan de Academy for Visual Arts in Maastricht. Werkervaring deed ze op als kostuumontwerpster bij het kinderprogramma VPRO ‘Optima Forma’. Ook sleept ze regelmatig prijzen in de wacht, waarom de ‘Prix de La Technicité’van het hoedenmuseum Atelier Musée du Chapeau in Frankrijk. Haar werk wordt regelmatig gepubliceerd in publieksbladen waaronder de Italiaanse Vogue.

Wanneer ben je gestart met label: “Officieel in 2007.”
Voor wie ontwerp je (doelgroep): “Zelfbewuste eigenwijze avant-gardistische vrouw.”
Omschrijf je collectie: “Avant-gardistisch en experimenteel. Aan materiaal gebruik ik onder andere haarvilt, veren en mohair.”
Welke items zitten er in de collectie?: “Onder andere een baret, verenbontmuts en een haarband.”
Welke prijzenrange hanteer je: “De prijzen beginnen bij 59 euro.”
Bij welke winkels wil je liggen?: “Voorgaande collecties zijn verkocht aan Liberty in London en Colette in Parijs en Alan Journo in Milaan. Daar ben ik best een beetje trots op maar bij Harrods in Londen of Henri Bendel in New York zou ik ook graag willen liggen.”
Met welk item pak je uit op de Modefabriek: “De maskerbaret.”
Wat betekent de Modefabriek voor jou: “Het is een mooie gelegenheid en kans om te kijken hoe Nederlandse inkopers op mijn werk reageren.”
Wat wil je bereiken: “Alles..”
Waar kunnen we je vinden op de Modefabriek? “Cutting Edge stand 133.”