TOP

Deze pop-up store van Hul le Kes wordt de vaste stek van het merk

Ontwerper Sjaak Hullekes opent op 4 juni een pop-up store in Arnhem tijdens het Fashion en Design Festival Arnhem en de internationale biënnale State of Fashion in de stad. Met deze tijdelijke winkel voor zijn label Hul le Kes wil de ontwerper aandacht vestigen op persoonlijk winkelen als alternatief voor fast-fashion.

Foto’s: Hul le Kes

De pop-up store van het circulaire label Hul le Kes zit midden in het centrum van Arnhem, op steenworp afstand van fast-fashion ketens, zo meldt het in een persbericht. In een smal straatje, parallel aan de hoofdstraat, in een industriële ruimte. Deze ruimte wordt uiteindelijk een vaste winkel locatie van Hul le Kes, maar ter gelegenheid van de Juni Mode Maand Arnhem opent het merk nu alvast de deuren als pop-up locatie.

Imperfecties

Op deze plek wil Hullekes een verschil gaan maken en een alternatief bieden aan klanten die ook gaan voor een betere wereld. Met het label Hul le Kes richt hij zich in de winkel op persoonlijke aandacht en biedt onthaasting in het midden van de stad. Hul le Kes werkt op diverse manieren aan een alternatief modesysteem en een nieuw paradigma rondom mode, waar juist imperfecties bepalend zijn die mensen en kleding interessant en karaktervol maken. Dat doet het label door producten te ontwikkelen uit bestaande materialen, te verven met natuurlijke materialen en nauw samen te werken met onderwijs en zorg.

Herstellen

Alle producten van Hul le Kes worden gemaakt in het eigen atelier (Studio Ryn) in Arnhem, een atelier dat werd opgezet in samenwerking met ROC Rijn IJssel om hun studenten les te kunnen geven over duurzame kledingproductie. Om oud textiel te kunnen upcyclen én om hulp te bieden aan mensen met mentale problematiek werd onlangs een handwerkatelier geopend: de Hul le Kes Recovery Studio. Hier herstellen mensen oud textiel om zelf te herstellen van hun depressie, burn-out, overmatige stress, faalangst en andere problematiek. Hul le Kes werkt op een holistische manier om zo het modesysteem op meerdere onderdelen bij te schaven en te veranderen in een systeem dat goed doet voor mens en milieu.

Samenwerking

In de Hul le Kes pop-up store zijn kleding en interieurproducten van Hul le Kes te koop. Naast de eigen collectie worden ook Gray Label x Hul le Kes (upcyclede kinderkleding), Allude x Hul le Kes (cashmere items gemaakt van deadstock garens) en Hul le Kes ReShared (kledinglijn van Hul le Kes in samenwerking met het Leger des Heils) in de winkel verkocht. De winkel is tot en met 2 juli iedere vrijdag en zaterdag geopend. Wanneer de vaste stek opent, is nog niet bekend.