TOP

Desigual wil naar kortere werkweek, Bestseller lanceert JJXX en Refined Department beschikbaar voor wholesale

Desigual laat medewerkers op het Spaanse hoofdkantoor stemmen over een vierdaagse werkweek. Verder: JJXX, het nieuwe label van Bestseller, is officieel gelanceerd, Refined Department is vanaf nu ook in te kopen voor de wholesale en verkoop je als webshopondernemer naast Nederland in andere EU-landen? Dan kan het lonen om je te registreren voor de Unieregeling. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag 9 september.

Desigual laat medewerkers stemmen over vierdaagse werkweek

Desigual laat de medewerkers op het Spaanse hoofdkantoor stemmen voor een 13 procent kortere werkweek. Daarvoor zouden ze maximaal 5,8 procent aan salaris moeten inleveren. Dat meldt het FD. Stemt een overgrote meerderheid (minimaal 66 procent) van de 502 werknemers op het hoofdkantoor hiermee in, dan is de vierdaagse werkweek bij Desigual een feit. Het Spaanse kledingmerk zou daarmee het eerste modebedrijf worden dat naar een kortere werkweek gaat dan de gebruikelijke 40 of 36 uur. Volgens de algemeen directeur van Desigual heeft de verandering geen financiële gevolgen voor het bedrijf. Integendeel; werknemers zouden juist efficiënter functioneren en jong talent makkelijker kunnen worden aangetrokken.

Refined Department nu ook beschikbaar voor wholesale

Refined Department, dat afgelopen juni geïntroduceerd werd als het ‘jongere zusje’ van Alix the Label, is vanaf deze maand ook voor de wholesale in te kopen. Het jonge modemerk startte online en laat nu weten ‘wegens succes’ de deuren versneld voor de retail te openen. Refined Department werkt niet met seizoenscollecties maar met maandelijkse ‘drops’, die aansluiten op het actuele modebeeld. De prijzen liggen gemiddeld tussen de 39 en 49 euro.

Bestseller lanceert nieuwe label JJXX

JJXX, het nieuwe merk van Bestseller voor jonge vrouwen (18-28 jaar), is officieel gelanceerd. De focus ligt op ‘denim, essentials en high fashion’. Het Deense modebedrijf kondigde de komst van het merk in januari al aan, als onderdeel van Jack & Jones. De eerste collectie is nu online beschikbaar, met  influencers en vriendinnen Bruna Rizk (@brunabear) en Amaka Hamelijnck (@amaka.hamelijnck) als de gezichten voor de Nederlandse markt. (Tekst gaat verder onder foto’s)

Voor e-tailers binnen de EU: registreren voor Unieregeling kan tot 1 oktober

Verkoop je als webshopondernemer aan particulieren in andere EU-landen? Registreer je dan voor 1 oktober voor de Unieregeling, tipt de Belastingdienst in een persbericht. Met ingang van juli gingen de nieuwe btw-regels in de Europese Unie voor webwinkels in. Webshops met een jaaromzet van meer dan 10.000 euro buiten Nederland, maar binnen de EU, dragen vanaf die datum de btw af die geldt in het land waar de bestelling is gedaan. Ondernemers kunnen hun btw-aangifte op twee manieren regelen. De eerste mogelijkheid is registratie bij de lokale belastingdiensten; de tweede is de Unieregeling, waarmee ondernemers hun btw-aangifte via een éénloketsysteem in één keer kunnen afhandelen. Een optie waar meer dan zevenduizend bedrijven voor gekozen hebben, aldus John Piepers, e-commercedeskundige bij de Belastingdienst. “Deze webshopondernemers doen voortaan elk kwartaal één btw-melding en btw-betaling over hun EU-verkopen. De Belastingdienst zorgt er vervolgens voor dat de btw in de andere EU-landen wordt gemeld en afgedragen.” 

Weekendtip: Sneakerness in Amsterdam

Sneakerness keert na anderhalf jaar terug. Het event, dat bekend staat als de grootste sneakerconventie van Europa, vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september in de Kromhouthal in Amsterdam. Naast het scoren van nieuwe exemplaren kunnen bezoekers hun oude sneakers laten opknappen, de Nail Art-bar bezoeken of een tattoo laten zetten. “Waar ik zelf bijzonder trots op ben, is dat het ons gelukt is om de wereldtop binnen het breakdancen naar Sneakerness Amsterdam te halen”, laat marketingmanager Matthijs van der Meulen weten. “Iets wat al vanaf dag één op onze wensenlijst stond. Samen met nog een aantal andere nieuwe activiteiten, zoals de Sneaker Art Gallery, hebben we daarmee een schitterend dagprogramma.” De organisatie werkt met tijdslots op het bezoek te spreiden. Tickets zijn hier te boeken.

Beeld: JJXX/Bestseller