TOP

Denham en Grivec Bros lanceren tweede jeans samen

Fijn nieuws voor de echte, echte denimliefhebber: spijkerbroekenmakers Denham en Grivec Bros brengen voor een tweede keer een collab op de markt. Uiteraard in zeer gelimiteerde opgave waarbij elk paar jeans uniek is.

Foto’s: Denham

Het thema van deze tweede samenwerking is ‘The USA Story’, waarbij de makers zijn teruggekeerd naar het originele selvedge-denimweven en op zoek zijn gegaan naar de schietspoelweefgetouwen van de fabrikant Cone Denim White Oak. “We zijn geobsedeerd door de 14oz originele, maagdelijke Amerikaanse selvedge-denim die exclusief op deze weefgetouwen wordt geproduceerd”, aldus Jason Denham in een persbericht. “Na het te hebben getest en gedragen, zagen we dat denimstof met de dag beter wordt en bestelden we wat om mee terug te nemen naar Europa.” De broeken zijn in gelimiteerde oplage te koop bij Grivec Bros in Kerkrade en bij de Denham-winkels. [Tekst loopt door onder de foto’s.]

Naaimachine

Jason Denham  en de tweelingbroers Marcel en Roger Grivec kennen elkaar al jaren. In 2009 bezochten de broers de naaiacademie van Denham waar oprichter Jason Denham ze alles leerde over het naaien van een spijkerbroek. Hij schonk ze de eerste industriële naaimachine met stiksteek. Nu, ruim 10 jaar later, is dit uitgegroeid tot een grootschalig productieatelier in Chevremont van de denimtweeling.