TOP

Dealbreaker: balansbandje werkt niet, erkent producent

Aan de ene kant van de wereld wisten ze het al en nu hebben ze ook Down Under het licht gezien. De balansbandjes werken niet, zo meldt de Australische consumentenbond op zijn site.

De Australische consumentenbond (ACCC) heeft Power Balance opgedragen alle Australische klanten die zich misleid voelen door de zogenaamde voordelen van de balansbandjes hun geld terug te geven. Volgens ACCC voorzitter Graeme Samuel heeft Power Balance toegegeven dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de geclaimde effecten van het balansbandje.

Nederland

In navolging van Nederlandse WK-spelers gingen de balansbandjes als warme broodjes over de toonbank. Door het dragen van de bandjes zouden balans, kracht en lenigheid toenemen. In Nederland constateerde de Vrije Universiteit van Amsterdam vorig jaar echter dat de bandjes niet werkten, de Reclame Code Commissie oordeelde dat de uitingen van de Nederlandse importeur van de Power Balance misleidend waren en de bandjes werden tevens genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2010.

Geld terug

Het is niet duidelijk hoeveel bandjes er exact in Nederland zijn verkocht en of Nederlandse klanten ook hun geld terug kunnen krijgen. Het bedrijf Surf Unlimited Trading, dat tijdens het WK verantwoordelijk was voor de import en distributie van de bandjes in Nederland wilde afgelopen maandag geen commentaar geven.

Lees hier meer over het balansbandje