TOP

Converse lanceert ‘The Sak for Converse’-collectie

Sneakermerk Converse is een samenwerking aangegaan met de Japanse ontwerper en oprichter van Sak, Ryusaku Hiruma.

“Mijn doel was om de geschiedenis van Florence en Converse samen te brengen,” zegt ontwerper Ryusaku Hiruma. In Florence leerde de Japanner het eeuwenoude Italiaanse vakmanschap. Ryusaku Hiruma ontwierp vier variaties op de meest herkenbare stijlen van Converse; de Chuck Taylor All Star, Jack Purcell and One Star-sneakers. De schoenen zijn met de hand genaaid en hebben een lederen zool. Hiruma gebruikt natuurkleuren als bruin, gebroken wit en zwart.

Slechts 64 paar
“The Sak for Converse”-collectie is onderdeel van het Converse First String-programma, dit is de meest exclusieve lijn van het Amerikaanse sneakermerk. Wereldwijd worden er slechts 64 paar van elke stijl in productie genomen. De collectie bestaat uit het hoge model van de Chuck Taylor All Star, in de kleuren zwart of gebroken wit, en de Jack Purcell Oxford in gebroken wit. De One Star 1974 in een zwarte Oxford-variant ligt vanaf dit najaar in de winkel.

Exclusief voor de Benelux
Het Jack Purcell Oxford-model is verkrijgbaar in de herenmaten 39,5 – 44,5. De winkelverkoopprijs ligt tussen de 450 en 650 euro. Denham the Jeanmaker in Amsterdam verkoopt tien paar van deze schoenen exclusief voor de Benelux.